nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Hämnden är ljuv

Jag är absolut inte stolt – längre – över vad jag gjorde. Men just då kändes det som en upprättelse för vad jag tvingades utstå från en äldre man som hade svårt att acceptera att även unga tjejer kan ha både kunskaper och makt.

Alltihopa hände på den tiden när jag var reporter och skulle intervjua en äldre manlig professor. Med på uppdraget var en likaledes äldre, manlig fotograf. Jättetrevlig och jätteduktig var han, och vi kom bra överens.

Vi kom tillsammans till institutionen och professorns arbetsrum. Men redan innan intervjun hade börjat gick det snett.

Professorn krävde en noggrann utredning av min kompetens och eftersom jag inte var specialist på hans ämne visade han ett tydligt missnöje. Och dessutom synbarligen var både kvinna och ung direktkvalificerade jag mig för hans slutgiltiga underkännande. Däremot välkomnade professorn fotografen, som alltså hade både snoppen och åldern på sin sida.

Professorn var en auktoritet inom sitt område och hans kunskaper var intressanta för läsarna. Så jag startade i alla fall bandspelaren och upplyste honom om förutsättningarna för intervjun; att allt han sa skulle kunna hamna i tidningen, och att bandspelaren garanterade att han blev korrekt citerad. Professorn förklarade sig nöjd med arrangemanget. Intervjun genomfördes sedan på så sätt att jag ställde mina frågor till professorn medan han svarade till fotografen.

När intervjun var klar och fotografen tagit sina bilder åkte vi därifrån. Vi skrattade en aning åt att en professor så lite förstod vad det innebär att bli intervjuad.

Nog visste jag att det jag varit med om var oacceptabelt, men jag kunde inte formulera för mig själv varför det var så fel. Han utnyttjade en härskarteknik för att själv känna sig bättre.

När jag satte mig ner och började skriva blev jag argare och argare.

Och så flög djävulen i mig. Med yttersta noggrannhet citerade jag professorn fullständigt exakt. Har du en aning om hur illa folk pratar? Alla, och jag menar verkligen alla, har en massa konstigheter för sig. De startar en mening, tystnar och tappar bort sig i resonemangen. Harklar sig och snubblar på orden.

Precis så skrev jag. Formellt var artikeln oklanderlig, men professorn framstod som en idiot. Och det var han absolut inte, bara en översittare med dåligt självförtroende.

Idag vet jag att mitt förlöjligande av honom var en annan av dessa härskartekniker. Där och då kändes det bra att ge tillbaka på samma fula sätt men med åren har jag börjat tycka väldigt synd om honom.

Idag hade jag sagt ifrån direkt istället.

Då hade professorn fått förklara sig. Och vem vet – kanske hade han då ändrat sin syn på att ålder och erfarenhet alltid övertrumfar nyfikenhet och ungdom?

Om alla vi som vill trivas på jobbet säger ifrån varje gång vi upptäcker en härskarteknik så bygger vi en arbetsmiljö där var och en får utvecklas och blomma efter sina förutsättningar.

På köpet kommer vi att slippa jobbmarodörerna som ägnar sig åt att trycka ner andra för att själva kunna blåsa upp sig. De har nämligen en tendens att vantrivas och söka sig vidare när stämningen stiger och samarbetet frodas.

Taggar:

Fler nyheter

Flexibilitet behövs för nytänkande

I ett examensarbete vid Luleå tekniska universitet har studenterna Johanna Lindberg och Adrian Andersson undersökt hur de anställda inom it-konsultbranschen upplever balansen mellan flexibilitet och kontroll. Deras slutsats är att dessa behöver ha flexibilitet för att kunna hantera de situationer som uppstår och att organisationen därför fått släppa på delar av sin kontroll.

Fem steg för mer jämställda löner

En undersökning som Unionen gjort visar att bara hälften av de privata tjänstemännen i Sverige anser att det finns ett aktivt arbete för jämställda löner på arbetsplatsen. Av kvinnorna är det så få som fyra av tio som tycker att arbetsgivaren arbetar för att göra lönerna jämställda.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här