nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Handbok för strategisk företagsledning

Ny bok om ekonomistyrning.

Nu kommer en bok för företagsledare som vill öka tillväxten med titeln Strategisk ekonomistyrning – att leda för långsiktigt tillväxt. I den presenteras teori och praktik liksom verktyg för en mer aktiv ledarstil.

Strategisk ekonomistyrning – att leda för långsiktigt tillväxt är skriven av Krister Bredmar som är docent i företagsekonomi vid Linnéuniversitet. I den presenteras forskning som ur ett ekonomistyrningsperspektiv inriktar sig på tillväxt. Den förklarar på ett pedagogiskt sätt hur teorierna används i praktiken.

– Rollen som företagsledare behöver man ibland fylla på med nya idéer och tankebanor, säger Krister Bredmar i ett pressmeddelande. Ambitionen bakom denna bok är att presentera insikter som kan leda till succesiv utveckling och tillväxt i ett företag.

Boken kan både ses som ett bidrag till den diskussion som finns om hur man översätter teorier till praktik. Den innehåller också, förutom många praktiska frågeställningar, ett självtest som kan användas på läsarens egen verksamhet.

Krister Bredmar har under 20 år i sin forskning intresserat sig för ekonomi- och verksamhetsstyrningsfrågor i framgångsrika organisationer.

Taggar:

Fler nyheter

Så upptäcker du en psykopat

De är charmiga, specialister på retorik och experter på att manipulera. De lovar guld och gröna skogar men skapar psykosocialt lidande och ekonomiskt svinn i mångmiljardklassen. Här är tipsen för att upptäcka en psykopat.

Nu startar Vd-tidningen Premium

Artiklar

Vd-tidningen satsar allt mer på att bli digital. Idag startar vi därför vår premium-tjänst. Under Vd-tidningen Premium kommer våra prenumeranter få exklusiv tillgång till fördjupade nyheter och en digital kunskapsbank på vår sajt, förutom själva magasinet.

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här