nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Tesla model S finns med batterikapacitet från 60 till 100 kWh, vilket ger bilen en räckvidd på drygt 40-55 mil på en laddning, beroende på fart och väder. FOTO: Tesla

Är nästa tjänstebil eldriven?

Elbilarna dominerade i alla kategoriser när miljöbästa bil för 2017 korades av föreningen Gröna bilister. Tesla model S är det bästa valet för företaget.

Renault Zoe och Tesla Model S utsågs till vinnare i Miljöbästa Bil 2017, när Gröna Bilister för 22:a året rankade marknadens bästa bilar ur miljö- och säkerhetssynpunkt. Tesla Model S vann titeln ”Bästa valet för företaget”. I en öppen omröstning som genomförts i samarbete med Auto Motor & Sport fick Tesla Model S även utmärkelsen ”Folkets Val”.

Elbilar på frammarsch

Anmärkningsvärt är att elbilar i år kammade hem segern i samtliga tre klasser.

– Elbilarna är på verklig frammarsch och det är glädjande att vi börjar se prisvärda modeller med allt längre räckvidd som gör dem till ett rimligt alternativ för en bredare grupp konsumenter, säger Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant.

Juryns val för miljöbästa bilar för företaget:

  1. Tesla Model S
  2. Skoda Octavia G-Tec
  3. Nissan Leaf & Renault Zoe

 

Text: Catrin Offerman

Fler nyheter

Framtidens kvinnliga ledare 2019 korad

När chefsorganisationen Ledarna rankar landets främsta 75 chefer som är kvinnor upp till 35 år hamnar Stina Andersson, som nyligen tog en nyskapad nyckelroll i koncernen Axel Johnsson som Chief Operating Officer, högst upp på listan. Hennes långsiktiga målsättning är att bli vd för ett stort företag.

Jobbrelaterad stress ett stort arbetsmiljöproblem

En ny undersökning visar att över hälften av svenskarna upplever stress på jobbet varje vecka, och en av fem gör det dagligen. Undersökningen visar också att dubbelt så många kvinnor som män har varit sjukskrivna på grund av stress de senaste tre åren och att många företag misslyckas i det förebyggande arbetet med att motverka stress.

Konsten att hitta rätt i apparnas värld

Det gäller att hitta brytpunkten mellan artificiell intelligens som ger superkrafter och en nästan oändlig kapacitet med det vi människor har och som maskiner saknar: visioner, känslor, värderingar och viljan att bidra.

Helhetstänk viktigt vid vd:s löneförhandling

Enligt statistik från Svenskt Näringsliv låg medianlönen för en svensk vd 2017 på 76 000 kronor i månaden. Men när en blivande vd ska förhandla om lönen gäller det att väga in mycket mer än kronor och ören.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här