nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Tesla model S finns med batterikapacitet från 60 till 100 kWh, vilket ger bilen en räckvidd på drygt 40-55 mil på en laddning, beroende på fart och väder. FOTO: Tesla

Är nästa tjänstebil eldriven?

Elbilarna dominerade i alla kategoriser när miljöbästa bil för 2017 korades av föreningen Gröna bilister. Tesla model S är det bästa valet för företaget.

Renault Zoe och Tesla Model S utsågs till vinnare i Miljöbästa Bil 2017, när Gröna Bilister för 22:a året rankade marknadens bästa bilar ur miljö- och säkerhetssynpunkt. Tesla Model S vann titeln ”Bästa valet för företaget”. I en öppen omröstning som genomförts i samarbete med Auto Motor & Sport fick Tesla Model S även utmärkelsen ”Folkets Val”.

Elbilar på frammarsch

Anmärkningsvärt är att elbilar i år kammade hem segern i samtliga tre klasser.

– Elbilarna är på verklig frammarsch och det är glädjande att vi börjar se prisvärda modeller med allt längre räckvidd som gör dem till ett rimligt alternativ för en bredare grupp konsumenter, säger Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant.

Juryns val för miljöbästa bilar för företaget:

  1. Tesla Model S
  2. Skoda Octavia G-Tec
  3. Nissan Leaf & Renault Zoe

 

Text: Catrin Offerman

Fler nyheter

Ovisshet kring skyddande av företagsuppgifter

En ny undersökning visar att 6 av 10 svenska kontorsarbetare har lagrat företagsfiler på okrypterade lagringsenheter. Bristande kännedom kring vem som bär ansvaret – och hur företagsfilerna faktiskt lagras kan innebära stora risker för spridning av internt eller konfidentiellt material.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här