nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Anställda tysta om idéer

Det råder ingen brist på bra idéer. Men idéklimatet på svenska företag kan ifrågasättas. Medarbetare håller nämligen ofta inne med sina innovationer, enligt en undersökning av Manpower

67 procent av de dryga 5 000 tillfrågade i undersökningen har någon gång haft ett bra förslag utan att låta företaget de arbetar på ta del av det. Orsakerna kan vara att man upplever att ingen kommer lyssna eller att någon annan kommer stjäla idén. Över hälften av de svarande har varit med om att någon tagit äran för deras påfund.

En förklaring är också att anställda inte anser det vara deras uppgift att förse arbetsgivare med idéer.

Källa: Ingenjören

Fler nyheter

Hur får man det roligare på jobbet?

Den 22 september kommer Ami Hemviken, som utsågs till Årets Talare 2017, ut med med sin debutbok "Le! Det är inte tanken som räknas." Boken handlar om hur man med större medvetenhet och små förändringar av sitt sätt att agera kan få det roligare på jobbet - samtidigt som man bidrar till en mer kreativ och framgångsrik arbetsplats.

Handelns bästa företag korade

Under eventet Retail Awards delade Svensk Handel och branschtidningen Market ut tolv priser. Det nya priset Årets Arbetsgivare gick till Synoptik och utmärkelsen Årets Ledare tilldelades Synsams vd Håkan Lundstedt.

3 tips på fokuserat arbete hemifrån

I en artikel i Harvard Business Review tar time management-coachen Elizabeth Grace Saunders upp frågan om hur man håller sig fokuserad när man arbetar hemifrån. Hon har sett att de personer som är mest fokuserade och effektiva när de arbetar hemifrån är de som kan sätter tydliga gränser så att de kan få jobbet gjort.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här