nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Restaurangägare
Att vara entreprenör – oavsett verksamhetsområde – stiger i popularitet i Sverige. FOTO: Shutterstock

Allt populärare att vara entreprenör

Entreprenör är ett populärt jobb bland svenskarna. Förra året var yrket Sveriges femte mest populära och i år har det stigit till plats fyra.

Det är arbetslivspanelen Manpower Work Life som presenterat listan över svenskarnas drömjobb. Nästan hälften, 46 procent, tycker att det som främst lockar med drömjobbet är möjligheten till personlig utveckling och en tredjedel, 35 procent, ser drömjobbet som spännande.

– Vi vet från tidigare Work Life-undersökningar att viktiga faktorer för personlig utveckling är möjligheten att lära sig nytt och att ta ett större ansvar på jobbet, säger Lars Forseth, vd för Manpower Group Sverige.

Att vara entreprenör kan stämma in på den beskrivningen.

Det är i första hand männen som har entreprenör som drömjobb, för dem hamnar det på andra plats, medan kvinnor har entreprenör som tionde mest populära jobb.

Fler nyheter

Sälj inte bara produkter –
ta hand om servicen också

I stället för att sälja produkter går allt fler företag över till att hyra ut produkterna och underhålla dem. Också synen på vad som säljs ändras – från att sälja kaffe till att sälja upplevelser. Nu har två forskare gett ut en bok för att hjälpa företag med "tjänsteresan".

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här