nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Shutterstock

16 000 arbetsgivare ska intervjuas

Arbetsförmedlingen ska under de närmaste veckorna intervjua över 16 000 arbetsgivare. Frågorna handlar bland annat om hur bristen på arbetskraft har utvecklats och om den fått arbetsgivarna att fortsätta sänka sina krav på utbildning och erfarenhet.

Arbetsförmedlingens senaste prognos visade på en urstark arbetsmarknad där sysselsättningen väntas öka med sammanlagt 149 000 personer i år och nästa år. Samtidigt fortsätter bristen på arbetskraft att stiga, något som bedöms bromsa tillväxten av jobb.

Nu går startskottet för Arbetsförmedlingens nya prognosarbete. I höst planerar Arbetsförmedlingen att intervjua närmare 14 000 privata arbetsgivare och drygt 2 000 offentliga verksamheter runtom i landet.

– Intervjuerna med arbetsgivare i varje kommun i hela landet är nödvändiga för vårt arbete med prognosen. De är också viktiga för att fånga upp arbetsgivarnas rekryteringsbehov, säger Håkan Gustavsson prognoschef på Arbetsförmedlingen.

Intervjumaterialet ska bearbetas av Arbetsförmedlingens analysavdelning och sammanställs i en arbetsmarknadsprognos som publiceras den 13 december.

Fler nyheter

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här