nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Shutterstock

16 000 arbetsgivare ska intervjuas

Arbetsförmedlingen ska under de närmaste veckorna intervjua över 16 000 arbetsgivare. Frågorna handlar bland annat om hur bristen på arbetskraft har utvecklats och om den fått arbetsgivarna att fortsätta sänka sina krav på utbildning och erfarenhet.

Arbetsförmedlingens senaste prognos visade på en urstark arbetsmarknad där sysselsättningen väntas öka med sammanlagt 149 000 personer i år och nästa år. Samtidigt fortsätter bristen på arbetskraft att stiga, något som bedöms bromsa tillväxten av jobb.

Nu går startskottet för Arbetsförmedlingens nya prognosarbete. I höst planerar Arbetsförmedlingen att intervjua närmare 14 000 privata arbetsgivare och drygt 2 000 offentliga verksamheter runtom i landet.

– Intervjuerna med arbetsgivare i varje kommun i hela landet är nödvändiga för vårt arbete med prognosen. De är också viktiga för att fånga upp arbetsgivarnas rekryteringsbehov, säger Håkan Gustavsson prognoschef på Arbetsförmedlingen.

Intervjumaterialet ska bearbetas av Arbetsförmedlingens analysavdelning och sammanställs i en arbetsmarknadsprognos som publiceras den 13 december.

Fler nyheter

Framstegsmål kräver engagemang

Alltför många medarbetare på svenska företag ges inte bra förutsättningar att bli engagerade i sina jobb. Därmed går många företag miste om framsteg som kan uppnås genom en fantastisk potential som faktiskt finns hos medarbetare att kunna vara proaktiva, problemlösande, kreativa och uthålliga.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här